26/5 Temakväll på Ecotopia – Solardays 2016

Är du intresserad av hur du kan spara energi i hemmet? Vill du veta när en anläggning lönar sig och vilka bidrag du kan söka? Hur solen kan ge dig en intäktskälla? Eller vill du hämta information om intressanta fossilfria produkter på marknaden? Då är denna temakväll arrangerad av Ecotopia något för dig! Tre företagare presenterar sina speciella solcells- och solvärmeanläggningar. Tillsammans utgör de ett starkt team som kan förmedla kunskap och besvara alla tänkbara frågor kring solenergi.

Lars Ivarsson föreläser om hur man bäst nyttjar solenergin, om det är lönsamt, vilka bidrag som finns att tillgå och om elmätaren måste bytas ut. Hur vi bäst kan göra energibesparingar både för plånbokens och miljöns skull.

Björn Sandberg presenterar sin anläggning som är landets åttonde i storlek, om solel som intäktskälla och hur han nischar sig som lantbrukare.

Malin Åman och hennes man, båda med ingenjörstänk byggde redan 2012 Sveriges dåvarande största anläggning utanför Simrishamn. En av deras mindre anläggningar kan beskådas på plats.

Niklas Knöppel presenterar de solceller som han anser vara den mest produktiva, som ger bäst avkastning även under extrema förhållanden och med trumfkortet miljövänlighet i alla led.

Paula Ode informerar om solvärmeanläggningar. Hon presenterar en självbyggeri-solvärmeanläggning som i samverkan med det österrikiska företaget SOLARier installerats på Ecotopia och även kan beskådas på plats.

Kvällen inleds av arrangören, energi- och klimatrådgivaren Eva Hansson, Tomelilla kommun.

Datum: Torsdagen den 26 maj 2016
Tid: Kl 18.00
Plats och arrangör: Ecotopia (mellan Skåne Tranås och Brösarp utmed väg 19)
Ekofik: Öppet

Kvällen är kostnadsfri. Välkommen!

För mer info, ladda ner pdf här.