3 februari: visning av renovering och tilläggsisolering med hampakalkblock

MODERN TILLÄGGSISOLERING AV GAMMALT HUS I HISTORISK MILJÖ

Varmt välkomna till en visning av hur prefabricerade hampakalkblock används som ekologisk isoleringsmetod vid renovering av ett gammalt hus. Visningen anordnas av Ängelkottskompaniet som är generalagent för SeniniTecnocanapa i Sverige.

Vi besöker Joel Lyth som just nu renoverar och tilläggsisolerar sitt hus med hampakalkblock och hampakalkbaserad puts i en historisk miljö i Malmö. Materialet har goda isoleringsegenskaper, är brandsäkert och fuktbuffrande samtidigt som det tillåter en tidsbesparande och ekonomisk renovering av gamla byggnader utan att förstöra dess karaktär. 

Vi träffas på Kirsebergsgatan utanför byggnaden, och efter ägarens introduktion till projektet lyssnar vi på arkitekten Joakim Lyth (Wingårdhs Arkitekter) som tillsammans med ägaren har designat projektet. György Ängelkott Bocz (Ängelkottskompaniet) och lokala yrkesmän avslutar programmet med en praktisk byggvisning där materialet och dess användande synliggörs.

Hållbart Byggande i Syd bjuder på kaffe, kaka och en trevlig stund! 

Observera att evenemanget är inomhus och i det fall besöksantalet överskrider de aktuella covid-restriktionerna kommer vi att dela in besökarna i mindre grupper. Det kan innebära att starttiden för vissa skjuts fram.

Datum: torsdag 3 februari 2022
Tid: kl. 14
Plats: Kirsebergsgatan 13, Malmö
Pris: 150 kr. Evenemanget är kostnadsfritt för medlemmar i föreningen Hållbart Byggande i Syd
Anmälan: Obligatorisk anmälan sker via e-post till angelkott@angelkott.com samt betalning genom Swish till nummer +46706631626 (Ange ditt namn och ”HBlock”)