Förnyelsebar energi & effektiva uppvärmningssystem 31/1

Välkommen att boka plats på en heldag om energi och värmesystem med föreläsarna Lars Andrén (DrivKraft) och Klaus Lorenz (Svesol)! Ur innehållet:
-Energilösningar för småhus i stort, val av värmesystem och olika kombinationslösningar med solvärme.
-Hur bygger man plushus, dvs. energieffektiva hus som producerar mer el och värme än vad huset använder. Konkreta räkneexempel och siffror.


-Beskrivningar av hur olika värmesystem byggs upp, hur värmekällor och komponenter kopplas samman för att få en optimal system systemuppbyggnad.
-Konkret genomgång av hur solfångarna bör orienteras/monteras samt för och nackdelar med olika systemkombinationer.

Tid & plats:  31/1 2014  kl. 08.30-17.00 på Sjöbo Gästis (en karta hittar du här).
Program:
08.30 – 09.00 Registrering & mingel
09.00 LA:  Förnyelsebar energi och val av värmesystem för småhus
10.30 KL: Solvärme – en introduktion.
11.30 KL: Solvärme – installation små system. Beskrivningar av hur olika värmesystem kopplas samman för en optimal systemuppbyggnad. För och nackdelar med olika systemkombinationer.
12.30 Lunch
13.30 KL: Solvärme- installation större system.
14.30 LA: Passivhus och energieffektivt byggande.
16.00 LA: Solel och plushus: energieffektiva hus som producerar mer el och värme än vad huset använder.

Lunchalternativ:
1. Skånsk kotlettfilé med ratatouille & citrontopping med basilika.
2. Vegetarisk (och vegan) gryta med sötpotatis, kikärtor, kokosmjölk, squash & citrontopping med basilika.
Pris: För föreningsmedlemmar: 200kr. För icke medlemmar: 400kr. Inbetalning görs till föreningens bankgiro 181-4391.
Är du inte redan medlem i Hållbart Byggande i Syd och vill bli det så går det bra att samtidigt betala in medlemsavgiften: 300 kr. Du betalar då 500 kr (300+200) för medlemskap resp. föreläsning.

Anmälan: Bindande anmälan senast måndag 27/1 via formulär längst ner på sidan. Betalning ska ske i samband med anmälan.  Vid inbetalning, ange namn och datum för eventet.

Om föreläsarna:

Lars Andrén, som driver företaget DrivKraft, är föreläsare, författare och skribent på tema förnyelsebar energi och energieffektivt byggande. Han har också skrivit flera böcker i ämnet. Sedan 1994 är han ordförande i branschorganisationen Svensk Solenergi. Han är också ”energiexpert” i Vi i Villa och en flitig energidebattör i en rad olika facktidningar. År 2007 fick han Falkenbergs Kommuns miljöpris.


Klaus Lorenz är forskare och driver företaget Svesol värmesystem AB där han också ansvara för den tekniska utvecklingen. I företaget finns ett stort tekniskt kunnande vilket tillsammans med produktutveckling och utbildning utgör en viktig del i verksamheten. Klaus är även forskningsingenjör på Centrum för Solenergiforskning på Högskolan Dalarna och ansvarig för ett antal kurser inom solvärmeområdet.

 

Anmälningsformulär:

Fel: Kontaktformulär hittades inte.