Föreläsning med Varis Bokalders 26 sept

Hur bygger vi hus i ett hållbart samhälle? Välkommen till en föreläsning med arkitekt Varis Bokalders!

  • Ur innehållet:
    -Energieffektivitet. I framtiden ska alla hus vara energieffektivare än idag – hur uppnår vi detta?
  • -Förnyelsebar energi. Även energieffektiva hus behöver el, varmvatten och lite värme – hur kan man få detta med förnyelsebar energi?
  • -Sunda material. Vi bör inte bygga in giftiga material i våra hus och vi bör använda material som inte kräver mycket energi i tillverkningen.
  • -Ventilation. Vad är ett bra inomhusklimat och kan vi uppnå detta med självdrag eller måste vi använda avancerade tekniska lösningar?

Varis Bokalders är arkitekt och har arbetat med, undervisat och skrivit om ekologiska hus i snart 40 år. Han är författare till bla. ”Byggekologi, Kunskaper om ett hållbart byggande” och ”Energiboken – energieffektivisering för småhusägare”. Han föreläser på universitet och högskolor och har ritat flera ekohus.

Datum: 26/9 2013
Plats: Ecotopia, för karta klicka här.
Tid: 11.30 – 16.30 Vi börjar med mingel och lunch, därefter föreläsning, diskussioner och fika.
Pris: 100 kr/pers för medlemsföretag. 250 kr/pers för övriga.
Lunch/fika: Ingår! Välj mellan Vegetarisk lunch (Svampstrudel med örtsås, ris och gårdens sallad) eller Sopplunch (Karibisk pumpasoppa à la Ecotopia).
Anmälan: Betala till bankgir0 181-4391. Ange föreläsningsdatum och antal personer som kommer. Skicka samtidigt ett mejl till info@hbsyd.se och tala om vad du/ni vill äta.
OSA: 23/9. Begränsat antal platser!
Avanmälan: Om du får förhinder, mejla till info@hbsyd.se. Inbetald summa återbetalas ej om avanmälan sker efter 23/9.