What if…?

1hållbart byggande i Syd Håkan Edeholt
Tänk om… det faktiskt är så som forskarna säger, att klimathotet är överhängande? Vad skulle det innebära? Hur ska vi leva – och hur ska vi bygga?

Trots en enig forskarkår finns det fortfarande de som tvivlar på klimatförändringens faktum – frågan ”what if” hjälper när tankarna går i baklås och tar oss snabbt vidare i diskussionen: ”What if… forskarna har rätt, vad gör vi då?”Under fredagens föreläsning varvades angelägna frågor kring koldioxidutsläpp och fossila bränslen med konkreta lösningar inom byggindustrin så som geopolymerer, biologiska reningssystem, biochar och gödsel. Stort tack till  Håkan Edeholt, professor i industridesign vid Oslo School of Architecture and Design och medlem i Hållbart Byggande i Syd, för en eftertänksam och viktig föreläsning. Tack också till Jacob Ravn och Sontag Studio i Hammenhög som bidrog med lokalen!

Läs här Kenneth Hermeles recension från dagens Sydsvenskan av Naomi Kleins bok This Changes Everything – Capitalism vs the Climate, en av de böcker som Håkan tipsade om.