Kalendarium

Här hittar du aktiviteter som arrangeras av Hållbart Byggande i Syd eller våra medlemsföretag.

18/9 Samhällsbyggnadsverkstaden

Dagen anordnas av Kristianstads kommun och har i år temat Mer stad- men av vad? Under dagen kommer material till byggnationen av framtidens städer att diskuteras och även hur återbruk kan användas på ett miljömedvetet sätt. Det är en inspirationsdag fylld med föreläsningar där fokus ligger på samhällsbyggnadsfrågor. Syftet med verkstaden är att gå från ord till handling.

 

  • Tid: 18 september
  • Plats: Kulturkvarteret i Kristianstad

Läs mer om Samhällsbyggnadsverkstaden här.

  • Varmt välkommen!

17/10 Biobaserade byggnadsmaterial förr & nu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Välkommen till ett seminarium om biobaserade och resurssnåla byggnadsmaterial, utifrån historiska och nutida perspektiv!

Dagens byggindustrin kan lära sig en del från historiska byggnadstekniker där biobaserade och resurssnåla byggnadsmaterial har använts genom tiderna. Exempel på dessa material är trä, halm, lera, vass och kalk.

Historiska byggnadsmaterial är ofta robusta och kan i många fall återanvändas. Samtidigt finns det flertalet exempel av moderna biobaserade byggnadsmaterial såsom hampa-kalk och biobaserade isoleringsmaterial som lämpar sig bra för såväl renovering av historiska byggnader som i nybyggnationer.

Dagen arrangeras av Lunds Universitet i samarbete med Uppsala Universitet Campus Gotland och Hållbart Byggande i Syd. Seminariet är kostnadsfritt, läs mer och anmäl dig här: http://www.byggnadsmaterial.lth.se/biobaserade-byggnadsmaterial/

30-31/10 Building Green Köpenhamn

Besök mässan tillsammans med nätverkskollegor i Hållbart Byggande i Syd! Efter mässbesöket besöker vi någon av Köpenhamns traditionella ”smörrebrödsrestauranger”. Mejla din intresseanmälan och vilket/vilka datum du kan delta till info@hbsyd.se, så samordnar vi resa och restaurangbesök!

Restaurangbesöket sker till självkostnadspris. Inträde till mässan är kostnadsfritt, läs mer om mässan och anmäl dig här: https://buildinggreen.eu/cph/.

19/11 Hållbar Isolering

I mitten på november planeras en nätverksträff med isolering som tema. Vill du medverka och presentera ditt företag och din produkt? Kontakta oss på info@hbsyd.se.

Mer information kommer inom kort!