6 december: Julavslutning – Återbruk i teori och praktik

Event och julavslutning

MALMÖ  |  6 DECEMBER  | KL. 14.00-16.00 med efterföljande middag

Under två timmar får vi ta del av lika delar teori, goda exempel och verktyg för att arbeta med återvinning av material. Efter föredragen fortsätter vi med diskussionerna med egna erfarenheter, utmaningar och lösningar och går ut och äter tillsammans. Eventet arrangeras av Hållbart byggande syd tillsammans med Malmö stad Stadsfastigheter, IVL Svenska Miljöinstitutet och FOJAB som även välkomnar oss till sitt kontor på Friisgatan.

CCBuild/återbruk och cirkulära strategier
CCBuild – Centrum för cirkulärt byggande är en nationell samverkansarena för cirkulärt byggande och förvaltning. Thomas Stoll kommer att beskriva samverkansarenans arbete och aktuell forskning och utveckling inom cirkulärt byggande.

Thomas Stoll, Affärsutvecklingschef hållbar stadsbyggnad på IVL Svenska Miljöinstitutet

Minskad klimatpåverkan och verktyg i arbetet för cirkulära materialflöden.
Malmö stad har ambitionen om att organisationen 2030 inte ska bidra till någon netto klimatpåverkan. Bygg och anläggning står idag för en stor del av utsläppen av klimatgaser. Anna Bernstad, berättar om hur cirkulära materialflöden är en viktig del av lösningen och vilka verktyg som används i arbetet.

Anna Bernstad, Hållbarhetsstrateg på Malmö stad, Stadsfastigheter

Goda exempel och framtida projekt
FOJAB Arkitekters Petra Jenning kommer berätta om mobilitetshuset Hyllieäng och hela resan med att få en återbrukad fasad på plats från rotande i skrotcontainrar till montage. Projektet står färdigt vid årsskiftet. Vi kommer också få höra om vad som finns på ritbordet nu och hur arbetet med återbruk växlas upp hos FOJAB.

Petra Jenning Arkitekt och innovationsledare på FOJAB Arkitekter

Gemensamma diskussioner och julmingel
Efter föredragen fortsätter vi med diskussioner om egna erfarenheter, utmaningar och lösningar och kanske behov inför framtida projekt.  Därefter går vi ut och äter tillsammans på Friis14.

Har ni frågor redan nu som ni vill ta med till frågestunden så skicka gärna dessa till info@hbsyd.se. Moderator för diskussionerna är Anna-Lena Peeker, Lindström Fastigheter.

Välkomna!

Tider
Kl. 14-16 föredrag och diskussioner, runt kl. 17 tar vi en bit mat i närheten.

Plats
FOJAB Arkitekter bjuder in oss till sitt kontor på Friisgatan 28 i Malmö.

Mat
Efter föreläsningar och diskussioner går vi till restaurang Friis14Friisgatan 14. Där serveras vi en tallrik med lite blandad julmat, såsom branteviksill, köttbullar, prinskorv, ägghalva med Skagen, julskinka, senap, gravad lax med hovmästarsås & kokt potatis (med reservation för ändringar). De som väljer vegetariskt serveras gnocchi med pumpa & västerhavsost. Därefter en liten grötdessert.

Pris
Kostnadsfritt för föreningens medlemmar (gäller 2 personer/företag). Övriga betalar 300kr/person som Swischas på plats. Företag faktureras. Mat ingår i priset men dryck betalas av var och en.

Anmälan
Via mejl till info@hbsyd.se. Ange i anmälan om ni vill ha vegetariskt eller jultallrik och eventuella allergier. OSA senast fredag 1/12.

Mobilitetshuset Hyllieäng.