Nyhetsbrev Januari 2021


God fortsättning!

2021 fortsätter som 2020 slutade – med ett fortsatt kritiskt coronaläge och smittspridning i samhället. Vi som förening fortsätter att göra det vi kan på distans. Och vi blickar framåt och planerar inför framtiden! Snart ska vi förhoppningsvis också kunna välkomna er tillbaka till våra fysiska evenemang och nätverksträffar.

Tillbakablick 2020
Vad gjorde vi egentligen under 2020? När vi summerar förra året kan vi med glädje konstatera att vi trots en pandemi hann med en hel del intressanta saker tillsammans:

Studiebesök Rörums skola Arbetsplatsbesök på Rörums skola som byggts med Isotimber. Arrangerat tillsammans med Artekta Byggnadsaktiebolag.

Hållbart byggande efter jobbet Nätverksträff och visning av pågående projekt med hampakalk på Mossagården.

Ekobyn Baskemölla Rundvandring och visning av flerfamiljshusen i Ekobyn i Baskemölla. Arrangerat tillsammans med Ängmogruppen.

Byggplatsbesök Cellglasgrund Byggplatsbesök med visning och genomgång av Cellglasgrund. Arrangerat tillsammans med Cellglas Sweden.

Vi har också hjälpt medlemsföretaget House of Hemp att marknadsföra event som byggkurser och webbinarium om hampakalk.

Nyfiken på våra medlemsaktiviteter? Besök vår webbplats om du vill veta mer.

Tack till alla inblandade!


VI TIPSAR OM

Webbinarium och workshop
4 februari 2021

Missa inte! Vi tipsar om den kostnadsfria konferensen Framtidens byggmaterial – biomassa som innovation, där man lyfter möjligheter för användning av biobaserade restmaterial som tång, ålgräs och biokol inom byggindustrin. Vår medlem Paulien Strandberg-de Bruijn arbetar som forskare på avdelningen för byggnadsmaterial på LTH, och hon medverkar som en av talarna på webbinariet.

Anmälan senast 29 januari. Mer information och länk till anmälan hittar du här.


Har du också tips?

Kom ihåg att du som medlem kan använda HBSyds kanaler när du vill nå ut med något. Om du vill berätta om ett evenemang eller en händelse som kan vara av intresse för våra medlemmar så får du gärna höra av dig till oss på info@hbsyd.se.


Bli medlem!

På vår webbplats kan du ansöka om medlemskap i vår förening. Du kan bli medlem som enskild person eller som företag: Bli medlem.